Evde Sonda Takma/Sonda Çıkarma (Profesyonel Hizmet)

Deneyimsiz ve Yetkinliği Olmayan Kişilerden Sağlık Hizmeti Almanız Son Derece Üzücü ve Geri Döndürülemez Sonuçlar Doğurabilir.

Beslenme Sondası Takılması-Çıkartılması

Steril Teknil ile İdrar Sondası Takılması-Çıkartılması

Ailem Evde Sağlık Hizmetleri Konforunuzu bozmadan profesyonel ve uzun yılların verdiği deneyim ile sağlık hizmetini size getiriyor. Sağlık ta yetkinlik kadar deneyim de son derece önem taşımaktadır.

Evde Sağlık Hizmeti, Ailem Evde Sağlık Hizmetleri tarafından ihtiyaç sahibi bireylere evlerinde konforlarını bozmadan bakım, takip tedavi vb. hizmetler sunan geniş yelpazeli, ferah ve konforlu bir seçenektir.

Ailem Evde Sağlık Hizmetleri Nazogastrik Sondaların Özellikleri ve Çeşitleri Sondaları hazırlayabilmek ve kullanabilmek için sondaların özellikleri ile ölçülerinin bilinmesi gerekir. Polipropilen, lateks, silikon veya poliüretan gibi materyallerden yapılmıştır. Genişlik ve çaplarının ölçümünde Fransız (Fr) ölçüsü kullanılmaktadır. Kullanılan tüpün büyüklüğü 6–18 Fr ölçüsü arasında değişmektedir.1 Fr=0.333 mm’dir. Büyük partiküllerin aspirasyonu amaçlanıyorsa 16 Fr veya daha geniş lümenli tüpler tercih edilmelidir. Nazogastrik sondalar lümenli oluşlarına göre bir, iki ve üç lümenli (açıklık, geçit yolu) olarak üç’e ayrılır; Tek lümenli sondalar çoğunlukla drenaj için kullanılır. Çift lümenli sondalar ise bir açıklığı drenaj, diğer açıklığı balonu şişirmek amacıyla kullanılır. Üç açıklığı olan sondaların bir lümeni balonu şişirmek, diğerleri emme ve irigasyon (sıvı verip tekrar boĢaltma iĢlemi) amacıyla kullanılır. Sondaların yapısını oluĢturan materyal ve lümenlerine göre birçok çeĢidi vardır. Levin Sonda: Plastikten yapılmış kısa ve tek lümenlidir. Mide gavajında (Tüp aracılığı ile yapay beslenme) kullanılmaktadır. Ewalt Sonda: Daha geniĢ lümenlidir ve zehirlenmelerde irigasyon için kullanılır. Harris Sonda: Tek lümenli yaklaşık 2,8 m uzunluğundadır. Sondanın ucundaki balon, cıva içindir. Balonun iki tarafında da bilezik Ģeklinde metal ağırlık vardır. Yutturulmadan önce balona 4 ml cıva enjekte edilir. Böylece sondanın yer çekimi ile bağırsaklara geçmesi sağlanır. Bağırsakların lavajı ve dekompresyonunda kullanılır. Sakşın aletine bağlandığında ucuna Y tüp takılır. Bir açıklığı sakşın aleti diğeri lavaj için kullanılır. Candor Sonda: 3 m uzunlukta 18 Fr. Nu’lu ve tek lümenlidir. Ucundaki balon Şişirilir. Hastanın yaşına ve boyuna uygun olarak yutturulmadan önce 1.5-10 ml cıva enjekte edilir. Bağırsak dekompresyonlarında kullanılır. Salem Sump Sonda: Plastikten yapılmış ve çift lümenlidir. Gavaj, lavaj ( vücutdaki mukoza veya epitel döĢeli bazı organlarda teşhis veya tedavi amacıyla uygulanan yıkama işlemi) ve aspirasyon için kullanılmaktadır. Miller-Abbott Sonda: Çift lümenlidir. 16 Fr. nu,3m uzunluğundadır. Birinci lümen, sondanın yutturulmasından sonra ucundaki balonu Şişirmek içindir. Şişen balon sondanın ucuna yön vermektedir. ikinci lümen dekompresyon amacıyla kullanılmaktadır.

Sindirim Sistemine Nazogastrik Sonda Yerleştirme Amaçları;

Entübasyonda mide için kullanılan sondalar, kısa sondalardır. Uzun sondalar bağırsağa yerleştirilir.  Abdominal (karın) ameliyatlardan sonra gerilimi önlemek, herhangi bir nedenle biriken sıvı ve gazı çıkarmak  Sindirim sistemi ile ilgili radyolojik incelemeler yapmak  Ağızdan beslenemeyen(yatalak,bakıma muhtaç) bireyleri beslemek  Hastayı genel anesteziye hazırlarken tok hastaların sindirim sistemindeki içeriğini boşaltmak  Anestetize hastaların midelerinde biriken gazı boşaltmak  Tanı amacıyla mide içeriğinden örnek almak  Kusmanın tekrarlandığı veya kusmanın tehlikeli olduğu durumlarda (paralitik ileus, intestinal obstrüksiyon, akut mide dilatasyonu) özefagus tahribatını ve oluşabilecek enfeksiyonları önlemek  Mide ve özefagus varislerinin kanamasını durdurmak  Travma hastalarında gastrointestinal yaralanmanın değerlendirilmesini yapmak  Prematüreleri beslemek  Zehirlenmelerde mideyi yıkamak (lavaj) Tedavi ve beslenme yöntemleri hemşirelik bakım ve uygulamaları içerdiğinden hemşire dışında branşlar ile sağlığınızı riske atmayınız Her An yanınızdayız. Ailem Evde Sağlık Hizmetlerine ek olarak, Doktor muayenesi, Bireysel Hemşirelik hizmetleri, Fizyoterapi, Psikolojik danışmanlık, Hasta nakli, Hastane ve ev refakati, Hane ve kişisel temizlik hizmetleri de verilmektedir.

Foley Sonda (İdrar Sondası) Takma ve Çıkarma İşlemi Nasıl Yapılır?

Besin maddeleri ve suyun vücudumuzda metabolizması sonucu meydana gelen atıkların; sıvı olan kısmı idrarı oluştur. Üriner sistem organlarından mesanenin depo ve atılım görevini tam olarak yerine getirememesi durumunda mesaneye geçici ya da kalıcı bir kateter (sonda) yerleştirilerek bu işlem gerçekleştirilir. Üriner katater (idrar sondası) idrar kesesinde olan idrarın dışarıya çıkarmak amacıyla idrar yapılan delikten takılarak idrar kesesine kadar ilerletilen, steril lastik bir tüptür. İdrar kauçuk borudan çıktıktan sonra, idrar torbası adı verilen özel bir torbada toplanmış olur.

İdrar sondasının temel amacı idrar kesesinde biriken idrarın dışarı atılımını sağlamaktır.

İdrar sondası uygulanması genellikle oldukça basit ve hafif ağrılı bir girişimdir. Genel anesteziye gereksinim yoktur ve hastanın rahatı açısından lokal bir anestezik uygulanabilir. Ailem Evde Sağlık Hizmetleri Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı ve Onaylıdır.